Geplaatst op Geef een reactie

Inspiratie | Foto op kussenhoes

Infusible ink…

Regelmatig hoor ik dat mensen het “eng” vinden om Infusible ink te gaan uitproberen…
Echt, geloof mij… nergens voor nodig! Je snijd het net als je Iron on snijd, met de drager op de mat, en je gaat je afbeelding spiegelen. De machine heeft de instelling “infusible ink sheet” in de materialen lijst staan, dus ook dit is een eitje! Na het snijden pel je het net zoals je gewend bent met Iron on/flex.

het persen is ook kinderspel, als je de heat guide van Cricut erbij pakt, die vind je hier CRICUT HEAT GUIDE.
Ik raad je aan om met een blank van Cricut zelf te beginnen, dit omdat de werking perfect is, en goed getest is door Cricut. Als je eenmaal bezig bent geweest met infusible ink kun je ook eens gaan kijken naar producten die geschikt zijn voor sublimatie.

Beschikbare blanks van Cricut: T-shirt , onderzetters zijn er in 2 soorten, wijnfles zak, kussenhoezen in fijne en grove stof structuur, cosmeticatasje, tassen.

ik heb een kussenhoes bedrukt van Cricut, de temperatuur en perstijd vind je dus in de heat guide.

je kiest het materiaal, en waar je op wilt persen, in dit geval een kussenhoes
Je kiest even voor graden in Celsius, en ziet nu exact hoe heet en Holland je moet persen, rechts zie je precies hoe je de materialen je gaat persen, je mat onder, kussen hoes met stuk cardstock in de hoes, infusible ink sheet, butcherpaper.
je ziet wat je nodig hebt en wat je moet voorbereiden voor je gaat persen
Bij punt 3 zie je precies hoe je te werk gaat met het persen, en punt 4 is hoe je je eind resultaat moet verzorgen als het af is, dus hoe je het moet wassen en drogen etc.

mocht je nog vragen hebben, laat het zeker even weten, ik help je graag!

Ik ben reuze benieuwd naar jullie infusible ink creaties laat ze dus zeker even zien op de Facebook groep van CRICUT NEDERLAND AMBASSADORS

Liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *